torsdag 9. august 2012

Ingers havrebrød

Å kjøpe grovbrød til en familie på 6 blir ganske dyrt i lengden, og ikke er det like morro heller. Morsommere og billigere er det å bake selv.
For en liten stund siden kjøpe Lars kokenboken som heter "Spis deg slank med Ingers superbrød". Den inneholder oppskrifter for brøg, frokost, lunsj, middag, salater, supper, bakverk og desserter. Det er en kokebok jeg absoultt vil anbefalle å kjøpe.


Ingredienser:
1 kg sammalt hvete
1/2 kg grov sammalt hvete
200 gr havregryn
200 gr linfrø
150 gr hele hvetekorn230 gr kruskakli
50 gr fersk gjær
2 strøkne ts salt
2 l vann
litt havregryn til dryss på toppen




Bland alt det tørre i en stor bolle, denne er 7,5 l

LØs gjæren opp i litt lunket vann og tillsett i deigen

Tilsett resten av vannet og elt godt.
Hev deigen/røren først  1 1/2 time, slå den ned
og hev enda 1/2 time

I stede for å smøre brødformene, legger jeg bakepapir
i forma, det gjør det enda enklere å ta brøde ut av forma

Hell røra over i formene

Strø litt havregryn over brødene

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 1 1/2 - 2 timer,
avhengig av hvor store former du bruker













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar