mandag 13. august 2012

Grove muffins med tørket frukt

Nå er det lenge siden jeg har bakt kaker for morro skyld. Muffins er noe jeg har bakt mye av, men det ble det en slutt på da Lars fikk diabetes, men det er jo ingen grunn til å slutte å lage gode kaker innimellom bare pga at man ikke akn spise sukker, det finns jo så mange gode erstatninger for sukker. Men det er ikke bare sukkeret jeg har byttet ut, jeg har også byttet ut det fine hvetemelet med grovere og sunnere mel, og det med hell.

Ingredienser:

200 gr sammalt spelt mel
50 gr sammalt rug fin
25 gr kruskakli
120 gr sukrin
20 gr bakepulver
10 gr vaniljesukker
100 gr rapsolje
2 1/2 dl kremfløte
1 dl biola med jordbær
1 dl appelsin juice
30 gr tørkede aprikoser hakket
30 gr tørkede epler hakket
30 gr rosiner


Bland alt det tørre, tilsett frukten, den er lettere å blande inn i melblandingen, tilsett så væsken.
Fordel røren i muffinsformer og stek de på 180 grader i 30-40 minutter.

Denne smaker så godt at det er uødvendig med glasur/krem

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar