søndag 22. juli 2012

Fruktige småkaker

Forrige uke feiret vi Frank Olavs 7 årsdag og Emils 1 årsdag. I den anledning bakte jeg noen fantastisk gode småkaker, som tok hensyn til Lars` diabetes. Det er å anbefalle for å holde blodsukkeret i sjakk, men ikke som slanke mat.

Ingredienser:

175 gr havregryn
70 gr tørkede aprikoser, hakket
55 gr tørket ananas, hakket
25 gr tørkede bananbiter, hakket
55 gr tørkede tranebær, hakket
1/2 ts malt kanel,
125 gr smør
100 gr mykt, brunt sukker


1.Varm opp ovnen til 180 grader
2. Bland sammen havregryn, tørket frukt og kanel i en stor bolle
3. Ha smør og sukker i en kjele og rør på svak varme til sukkeret har smeltet
4. Tilsett havreblandingen og rør godt til alt er blandet
5. Trykk blandingen ned i en kakeform ( ca 18x18 cm)
6. Stek i ca 25, til bunnen er lysebrun
7. Avkjøl den i formen og skjær den i passe biter mens den fremdeles er varm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar