lørdag 28. juli 2012

Bønnesalat med kokt egg og tunfisk

Tidligere i sommer prøvde vi denne salaten, som var en god salat som var enkel å ta med seg på tur.
Og da vi er veldig glade i tunfisk, er det en fisk som gjentar seg i vår kost.





Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann eller olje
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • ½ stk rød paprika , hakket
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 50 g frisk spinat
  • 1 ts salt (gjerne flaksalt)
  • ½ ts pepper
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Kok eggene i 6-7 minutter og avkjøl dem helt i rennende vann. Skrell eggene og legg dem til side.

2. Skyll bønnene godt under rennende kaldt vann og la dem renne godt av seg. La tunfisken renne godt av seg og del den i biter. Sett til side.

3. Bland bønnene med løk, paprika og balsamicoeddik. Smak til med salt og kvernet pepper. Skyll og tørk spinatbladene godt, og fjern eventuelle grove stilker.

4. Bland i spinaten og egg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar