onsdag 10. oktober 2012

Knekkebrød

Jeg fikk en veldig hyggelig ail fra damen bak bloggen saltogsott.blogspot.no, og måtte da ta en titt på hennes blogg, du finner den i leselisten min.
Der fant jeg en oppskrift på knekkebrød jeg bare måtte prøve, og den anbefalles virkelig. Den er super enkel, smaker godt, men tar tid. Dvs det som tar tid er stekingen og tørkingen, men sammenlignet med brød, tar det ikke så mye lengre tid.





Ingredienser:
4 dl lettkokte havregryn
4 dl sammalt rug fin
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarfrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann





Bland alt det tørre i en bakebolle, tilsett vannet og rør ut til en jevn røre.
Legg bakepapir på 2 stekebrett og fordel røren jevnt utover.
Stek på 170 grader i 50 minutter, etter halv steketid bytter du om på stekebrettene. Ta knekkebrødene ut, og kutt opp med en skarp kniv, før du setter stekebrettene inn i ovnen igjen, men da på 100 grader, og la ovnsdøren stå oppe, og la knekkebrødene stå slik å tørke i ca 25 minutter.
Fjern bakepapiret og avkjøl på rist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar