mandag 17. september 2012

Kaffesmaking 31 august på Fuglen

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe som helst annet enn statusoppdateringer på FaceBook, og det tenkte jeg det nå var på tide å gjøre noe med, og hvorfor ikke starte med litt kaffeprat...


Fredag 31 august fikk jeg en mail fra Ingri Johnsen fra Solberg og Hansen, hvor hun inviterte med med på kaffesmaking på Fuglen, og da tenkte jeg at dette kan jeg ikke la gå fra meg, selv om jeg samtidig syns det hørtes litt spesielt ut med kaffesmaking. Og det var det, men det var mer interessant enn spesielt.
Jeg er vel ikke bevandret nok i kaffeverden for å kunne skrive et kjempe innlegg om kaffesmaking, men jeg skal gjøre så godt jeg kan.

Jeg kom litt for sent og fikk ikke med meg at de gjorde i stand den første runden med kaffen som skulle smakes på i dag. Men Ingri ga meg en kjapp innføring i hva cupping er, og det er kort fortalt en metode for å smake og gjennkjenne egenskaper ved en kaffetype.


Er du interessert i å lese mer om hva cupping er så kan du lese om det her

Hva som er viktig er å følge riktig rekkefølge og å være presis når du brygger kaffen:

  1. Ha lik og nøye oppmålt kaffemengde i hver kopp
  2. Tilsett identisk mengde vann i hver kopp
  3. La koppene få trekke fire minutter
  4. Rør i koppene for å få kaffen til å synke til bunn
  5. Fjern skumlaget på toppen av kaffen slik at kun ren, sort kaffe er synlig øverst

De forskjellige kaffene som ble smakt på denne gagnen var:
Kiawamururu fra Workshop, London
Gatomboya fra Solberg og Hansen
Kapsokisio fra The Coffee Collective Danmark
Muchoki (AA) fra Solberg og Hansen
Muchoki (PB) fra Solberg og Hansen
Rukira fraSolberg og Hansen

En ting jeg oppdaget under smakingen var at dette må man ha en litt mer trent gange enn hva jeg har, for å kjenne forskjell på de forskjellige kaffene og for å kunne sette poeng på de forskjellige karakterene i kaffen.
Men hva jeg smakte var at dette var mye bedre kaffe enn hva man får i dagligvarehandelen, og så har jeg virkelig fattet interessen for kaffe på en helt annen måte enn hva jeg har hatt tidligere.



Og så kommer bloggen min til å inneholde mer kaffe enn hva den har gjort til nå, men ikke på dette nivået, jeg vil heller prøve å få fram at kaffe også er helsebringende, og så kommer jeg til å lage mine egene annmeldelser av kaffe jeg drikker, og det blir ikke Friele og Evergood.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar