torsdag 20. september 2012

Else-Grethes grove brød

Da var det tid for litt baking igjen, denne gangen i den flotte UltraProen til Tupperware.



Ingredienser:

500 gr samalthvete fin
250 gr sammalt rug grov
100 gr havregryn
100 gr linfrø
150 gr 5-korns blanding
1 ts salt
50 gr fersk gjær
1 liter lunket vann






Bland alt det tørre god sammen, bland ut gjæren i litt av vannet og bland dette i melbalndingen. Tilsett resten av vannet litt etter litt til alt er blandet godt. Elt deigen godt til den blir jevn og fin.

Sett deigen til heving i 1 1/2 time, slå deigen ned, for så å sette den til heving 1/2 time til.

Forvarm ovnen til 180 grader, og stek brødet i ca 1 1/2 time.

Denne gangen tester jeg ut hvordan UltraProen er å bruke til baking, og for å få best resultat, uansett hva UltraProen skal brukes til, må lokket være på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar