Der fikk vi hilse på hverandre, og ikke minst fikk vi en kjempe god presentasjon av hva som kommer når Mathallen åpner 2 oktober 2012.
Breiflabb fra Vulkan Fisk |
Husets presentasjon av deler av sitt utvalg |
Først fikk vi en introduksjon av konseptet mathall.
Mathallens fokus og motivasjon er å ha ferske råvarer i fokus, mat vi ikke får
kjøpt i kjedebutikkene, hvor maten er unik og råvarene er helten. Volum og pris
er noe kjedebutikkene får ta seg av, mens mathallens aktører selvfølgelig må
være konkurransedyktige ifht pris. Men det skal allikevel ikke bli et flott og
dyrt sted å handle, men de vil allikevel neon dyrere alternativer til et konkurransedyktig
utvalg.
Det skal ikke være et terskelsted, men et sted hvor alle vil
føle seg velkommen.
Det vil være sesong betonte butikker, som selger sesongens råvarer.
Ølhandleriet presenterte noe av sitt fantastiske utvalg av øl |
Mathallens ønsker å treffe et publikum som ønsker kvalitet,
kompetanse og utvalg. De skal jobbe med innholdet slik at vi som kunder kommer
for å få ”den ene spesielle varen”, varer vi ikke får kjøpt i kjedebutikkene.
Enhetene vil bli små enheter, med det menes at lokalene er
av passe størrelse, slik at det blir en intim atmosfære, og man slipper å gå
seg vill i alle varene. Men det vil alikevel være åpent, det skal ikke være
noen lukkede rom, dvs som kunder så vil vi kunne se all produksjon hos de
enkelte aktørene. Jeg personlig syns det er en fantastisk ide, da et åpnet
kjøkken alltid vil være mer ryddig og rent enn et lukket kjøkken.
Smak av Valdres er en av aktørene som skal fylle mathallen med helt fantastisk mat |
Beito Ysteri er en del av Smak av Valdres |
Mathallen skal også bli et sted hvor familier og
enkeltpersoner skal få en opplevelse med å handle og titte og gå på restaurant.
De kommer to rene restauranter der, men det vil være flere butikker som også
vil tilby mulighet for å sette seg ned å kose seg med produktene de har i
butikken.
Et utvalg av Baker Nikolaisens bakevarer |
Og et utvalg av Baker Nikolaisens kaker |
Mathallen vil også tilby aktiviteter, både for enkelt
personer, familier og bransje folk. De vil også holde egne barnekurs, hvor
fokuset er å hjelpe barn med å lære å lage god og sunn mat, og samtidig gjøre
det morsomt å lage og handle mat.
Da introduksjonen til konseptet mathall var over, ble vi
overlatt til oss selv og 28 av aktørene som skal inn i mathallen. Der fikk vi smake maten og prate med produsentene som kunne fortelle myyye om produktene sine og hvor de kommer fra.
Tekst: Else-Grethe Evensen
Foto: Lene Jenssen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar