For en del år siden fant jeg en oppskrift på chilli laks som var helt fantastisk god, men den oppskriften finner jeg ikke lenger, men hukommelses mat er jo nesten mer spennende enn å finne fram gamle oppskrifter, men nå har jeg skrevet ned dagens oppskrift, og den kommer vi definitivt til å bruke flere ganger, både til hverdag og fest.
Ingredienser til marinade:
1 dl olivenolje
5 gr hakket fersk chilli
2 vårløk
Salt
Pepper
malt ingefær
6 lakse skiver, holdt til 2 voksne og to barn
Ris til antall personer du skal ha til middag
Grønnsaker:
1 neve asparges
1 neve brekkbønner
Mål opp oljen, finhakk chillien og hakk opp vårløken. Bland dette sammen i en bolle, og tilsett salt, pepper og malt ingefær etter smak
Legg laksen i en ildfast form
Hell marinaden over fisken
Stek fisken midt i ovnen ved 210 grader i ca 15 minutter
Mens fisken stekes, steker du asparges og brekkbønner i en panne med litt smør i. Grønnsakene steker du til de er myke.
Serveres med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar