Igjen en konfekt fra boken til Monica Lien. Her har jeg heller ikke peanøtter, men cachewnøtter.
Ingredienser:
2,5 dl cachewnøtter (Monica Lien bruker peanøtter)
50 gr tørkede dadler
3 ss lønnesirup
0,5 vaniljepulver
Sjokoladetrekk:
100 gr lys sukkerfri sjokolade
1 ss matfløte
Grov hakk halvparten av nøttene og kjør resten i Smooth Chopper eller en blender, til de såvidt er finmalt. Ha dadlene i smooth chopperen og mos de også. Ha i lønnesirup (eller agavesirup) og mos ferdig.
Bland grov og finmalte nøtter, daddelmos og vaniljepulver. Sett dette kjølig ca en time, til massen har stivnet litt.
Form små kuler og sett de på en plate dekket med bakepapir. Sett kulene i kjøleskapet i ca 30 minutter (evt fryseren i 15 minutter).
Sjokoladetrekk:
Smelt grovhakket sjokolade over lav varme sammen med fløten. Hell sjokoladen over i en kopp og dypp kulene raskt. Oppbecares i kjøleskap.
Nå angrer jeg på at vi ikke kom denne helga ;)... Jev
SvarSlettLagde de forrige helg, men fikk ikke lagt ut innlegget før i dag. Men du kommer vel nedover en helg før jul, og jeg skal lage mer når der nærmer seg jul ;-)
SvarSlettDet er sukker i lønnesirup, så uten sukker er den jo ikke.
SvarSlettlønnesirup som er sukkerfri eller?
SvarSlett